krul_goud_150

THE INNER WORK

CAREER

Je hebt op de knop

gedrukt!

Goed van je! Je bent nieuwsgierig en wilt graag iets doen aan je ongemakkelijke gevoelens, en met de vragen die door je hoofd spoken.

De grootste vraag is wellicht wat deze investering je zoal gaat brengen?

 • Je leert jezelf nog beter kennen.
 • Je komt erachter wat je motiveert, waarom je de dingen doet die je doet. Met een mooi woord noemen we dit jouw drijfveren.
 • Je weet beter wat je graag wilt doen en waar je goed in bent. Dit noemen we je waarden en jouw competenties.
 • De ‘blur’ in je hoofd wordt gefiltreerd.
 • Je gaat actie ondernemen omdat jij dat wilt, en omdat je weet wát je wilt.
 • En stagneer je direct bij alleen al de gedachte aan het woord ACTIE ONDERNEMEN, dan gaan we samen onderzoeken wat de reden daarvan is, om vervolgens wel tot die ACTIE over te gaan.

Misschien wil je al wat meer inzicht hebben in hoe nu zo’n coachtraject verloopt. Ik noem het Blik op de toekomst.

Het planten van het zaadje

 • Het kennismakingsgesprek

Vooraf vraag ik je een intakeformulier in te vullen. Dit is onze leidraad tijdens het kennismakingsgesprek. De aanleiding voor je komst, en jouw doel komen hierin ruim aan bod.
Verder, goed om te melden, want ik vind het één van de belangrijkste dingen: het kennismakingsgesprek dient om elkaar te leren kennen.
Voel je je bij mij zo op je gemak dat je jouw hele hebben en houwen bij mij op tafel durft te gaan leggen? Durf jij jezelf open te gaan stellen? Als het contact van beide kanten goed voelt, dan hebben we een goede basis om aan de slag te gaan.

Met wat voor soort plant (en jij bent de plant) hebben we te maken?

We gaan onderzoeken hoeveel water het plantje nodig heeft. Mag het direct zonlicht hebben, of is indirect beter? Moet het buiten of binnen staan? Bij welke tempratuur gedijt het plantje het beste? Dit is de eerste fase van het traject.

Om zo goed mogelijk te weten te komen wie jij bent, wat jou motiveert, wie jij was als klein persoontje, en tot wie jij je hebt ontwikkeld, start het traject met de opdracht: HET SCHRIJVEN VAN JOUW LEVENSVERHAAL.
Voor de een klinkt dat als een leuke, aantrekkelijke uitdaging en voor de ander juist als een pittige UITDAGING met hoofdletters.
Don’t worry, je mag het jezelf zo moeilijk of makkelijk maken als je zelf wilt. Houd het dus dicht bij jezelf, en je eigen behoeftes hierin, zodat het leuk en leerzaam voor je blijft.
Uit ervaring weet ik inmiddels dat deze opdracht erg gewaardeerd wordt.
Samen halen we er ontzettend veel informatie uit, informatie die gebruikt wordt in het traject. Deze eerste stap verhoogt je zelfinzicht.

De tweede onderzoeksfase van het traject

 • Verder inzoomen op de plant

Bij een loopbaantraject word je thuis enigszins aan het werk gezet. We stemmen op elkaar af, en brengen in kaart hoeveel jij wilt en kunt doen.
We gaan onderzoeken en ontdekken wat jouw stip aan de horizon is.
Waar word je blij en enthousiast van? Wat vind jij echt heel belangrijk in een baan? Wat zijn jouw waarden? Wat kun jij allemaal? Wat heb je in je leven al geleerd? En vervolgens: waar loop je tegenaan? Wat wil je echt niet meer? En welke zaken liggen er verscholen achter deze hindernissen?

We kunnen over gaan tot actie en de plant gaan verzorgen

 • De derde fase van het traject

We weten inmiddels heel veel over de plant. Er kunnen stappen gezet worden om de plant tot groei en bloei te brengen.
Welke stappen ga je nemen? Door middel van een plan van aanpak ga je jouw stappen in kaart brengen. Om ze vervolgens te gaan uitvoeren.
En mocht iets je tegenhouden, dan kijken we samen naar jouw plan, om erachter te komen wat het is dat je tegenhoudt.

 

Niet te vergeten… de periodieke Pokon voor de plant

 • Follow-up gesprek(ken)

Alles gedijt bij goed onderhoud, jij dus ook. Een follow-up gesprek houdt in dat je na een bepaalde periode (bijvoorbeeld na 2 maanden) nog eens terug komt en bespreekt hoe het gaat. Wat gaat er goed? Wat gaat minder goed, en hoe komt dat? Wat heeft nog wat extra aandacht nodig?

Voor jou goed om te weten:

 • Het oriëntatiegesprek is gratis en vrijblijvend.
 • Mijn coachpraktijk zit op de Takkebijsters nr. 7 in Breda.
 • Sessies hebben een duur tussen de 60 en 90 minuten.
 • The Inner Work Career traject bestaat gemiddeld uit 5 bijeenkomsten.
 • Over het algemeen spreken we in het begin eens in de 2 weken af, later in het traject kan er een wat langere tijd tussen de sessies zit.
 • Werkgevers hebben vaak ‘potjes’ voor coaching. Check dit, want welke kant het ook op gaat, wat jouw persoonlijke keuze ook is, je werkgever heeft er hoe dan ook heel veel aan, als jij weet wat je wilt en kunt, en waar je thuishoort. Voor hem levert het iets op als jij happy bent op je werkplek.

 

IK BEHOOR TOT ÉÉN VAN DE LOOPBAANCOACHES VAN COACHFINDER, HET GROOTSTE COACHINGSPLATFORM VAN NEDERLAND.

0