krul_goud_150

Daar is ie dan!

Leestijd: 2 minuten

The Inner Work

De geboorte van mijn passie, een samenwerking tussen mijn creatieve en hulpverlenende kant. Mijn eigen kaartendeck;

The Inner Work

44 geïllustreerde kaarten + handboek + luxe bewaardoos.

 

 

Herkenbaar die stemmetjes in je hoofd die je van alles vinden, willen en weten? Die stemmen die ervoor zorgen dat je altijd maar aan de ander denkt in plaats van je eigen grenzen bewaakt. Die stem die vindt dat je alles op je to-do lijstje af moet maken? De stem die zegt dat nooit iets goed genoeg is? Of die stem die zegt ik blijf op de bank zitten terwijl de stem die zegt dat je van de bank af moet komen het niet gaat winnen?

We kennen het allemaal wel een stemmetje dat zegt dat je niet goed genoeg bent. Of dat je beter je best moet doen. Of dat je nog harder moet werken. Of dat je je schaamt voor hoe je eruitziet.

In mijn werk begeleid ik veel mensen die last hebben van deze gedachten. We zijn onze gedachten voor waar aan gaan nemen en geloven dat we al deze gedachten zijn.

Ruim 2 jaar geleden begon mijn reis met het maken van dit deck.  In mijn coaching maak ik gebruik van diverse methodieken om mensen te begeleiden beter om te gaan met alle gedachten die ze hebben. Eén van deze methodieken is Voice Dialogue. Deze methodiek wilde ik voor mezelf en voor mijn cliënten toegankelijk en visueel maken.

Daarnaast wilde ik zelf mijn creativiteit weer meer in gaan zetten. Erg fijn om een goed lopende coachpraktijk te hebben maar het koste mij veel energie en mijn behoefte om te illustreren of te schilderen kwam door tijdsdruk niet meer aan bod.

Na het besluit om weer te gaan creëren en dan specifiek iets voor persoonlijke ontwikkeling begon het allemaal met een idee om een uniek kaartspel te creëren. Dat kaartspel moest wel voldoen aan een aantal voorwaarden.

Een toepasbare en functionele persoonlijke ontwikkelingstool

⭐︎ Ik wilde dat mijn kaartspel een must-have zou zijn voor iedereen die geïnteresseerd is in persoonlijke ontwikkeling.

Toepasbaar voor hulpverleners

⭐︎ Het moest niet alleen voor mezelf als coach toepasbaar zijn maar ook voor andere hulpverleners.

Direct mee aan de slag Kunnen

⭐︎ Ik wilde dat mensen er meteen mee aan de slag konden gaan, zonder ingewikkelde instructies en inhoudelijk kennis.

 Een startpunt voor verdiepende gesprekken

⭐︎ Mijn kaartspel moest fungeren als een startpunt voor diepgaande gesprekken en inzichten.

Directe inzichten bieden

⭐︎ Het moest mensen in staat stellen om direct inzichten te krijgen in hun innerlijke wereld.

 Je eigen coach kunnen zijn

⭐︎ Mijn doel was om mensen in staat te stellen hun eigen coach te zijn en zelfbewustzijn te vergroten.

Een collectors item voor carddeck lovers

⭐︎ Voor degenen die van kaartendecks houden, wilde ik dat mijn deck een waar collectors item zou zijn.

En zo begon mijn reis.

Ik gebruik graag de metafoor van een bus. Een bus vol medereizigers, waarbij iedere reiziger staat voor een innerlijke deel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Perfectionist, de Controlefreak, de Criticus, de Verantwoordelijke, de Pusher en zo een hele bus vol.

Het was voor mij een reis van zelfontdekking en groei. Ik heb met veel van deze innerlijke medereizigers gesprekken moeten voeren.

Interne confrontaties met hardnekkige delen in mezelf die me wilden behoeden voor falen. Deze medereizigers legden bijvoorbeeld de lat extreem hoog, hielden vast aan controle, en analyseerden alles grondig voordat ik een stap kon zetten.

Verdriet, frustratie en machteloosheid kwamen voorbij. Er waren momenten waarop het voelde alsof mijn droom nooit werkelijkheid zou worden. Maar in mijn overtuiging gebeurt niets voor niets, en elk obstakel dat ik tegenkwam, leidde tot groei. Dit besefte ik niet altijd op dat moment maar achteraf wel.

Ondanks tegenslagen was er ook altijd dat innerlijke deel in mijn bus, Vertrouwen genaamd, dat niet opgaf. Het Vertrouwen wachtte geduldig tot ik de regie weer overnam. Als dat het geval was, dat ik weer bewust was van mijn kakafonie aan stemmen in mijn hoofd, met andere woorden de medereizigers die iets te goed hun taak uitvoerde en mijn stuur hadden overgenomen. Bedankte ik al mijn medereizigers voor hun harde werk en nam ik het stuur weer over waardoor de balans in mijn bus terugkeerde.

Maar hé we zijn allemaal mensen, en soms worden we meegesleept door het leven. Dat wil zeggen dat jij maar ook ik niet altijd ‘bewust’ achter je stuur kan zitten. Ons stuur wordt regelmatig op onbewaakte momenten overgenomen door al die lieve schatten die in onze bus meereizen. Het is een voortdurende dans van bewustwording en groei, een golfbeweging die ons telkens in beweging houdt.

 

Nu, met trots, kan ik vertellen dat het resultaat hier is. Vierenveertig kaarten en een handboek, door mijzelf geïllustreerd en geschreven.

Met het kaartendeck en het handboek leer je jezelf kennen, jouw innerlijke stemmen en hier zelf de regie in te nemen.

Ik ben super enthousiast om dit deck met jullie te delen en te zien hoe het jullie kan helpen op jullie eigen reis van zelfontwikkeling en bewustwording.

Welkom in mijn bus, waar we samen kunnen leren, groeien en ontdekken. De geboorte van The Inner Work is een feit en ik kan niet wachten om te zien welke reis het voor jou in petto heeft.

Kun je niet wachten om deze prachtige creatie zelf vast te houden?

Klik dan op deze link

Wil je misschien meer weten? Je kunt altijd langskomen voor een persoonlijk gesprek maar ik ben ook prima te bereiken via mail, telefoon of Whatsapp. Ik hoor heel graag van je!

0