Ik wil rust! – Aflevering 1

krul_goud_150

Ik wil rust!

– Stap 1 –

Leestijd: 4 minuten

Jeetje, willen we dat niet allemaal –

Wat meer rust in je lijf en je hoofd?

Ik wil rust! – Aflevering 1

Dit is het eerste blog van 5, waarin ik je meeneem in een aantal stappen om te komen tot meer rust in je lijf en je hoofd. En waarschijnlijk denk je nu iets als “Hoe dóe ik dat dan, die rust, als ik ook een drukke baan heb, en een partner, kids, familie, een sociaal leven… moet ik nog even doorgaan?”

Hier gaan we dus mee aan de slag!

Pfff, jeetje, wat een kloteleven!

Zou je bijna denken. Maar je vindt je leven niet helemaal klote, hoor. Weet je wat het is: we hebben een bovenkamer waar de godganse dag allerlei gedachten voorbij komen razen. Er wordt geschat dat dit er zo’n 50.000 tot wel 60.000 per dag zijn. Heel veel gedachten blijven gelukkig onopgemerkt (door ons bewustzijn) maar een deel dus niet. En dat zijn vaak gedachten die exact hetzelfde zijn als die van gisteren, eergisteren, de dag ervoor en ga zo maar door. Hele sterke patronen spelen zich af in ons hoofd, als een modeltreintje op een spoor, en we zijn ons er niet eens BEWUST van! Hoe is dat nou mogelijk?

Geef je gedachten een andere vorm!

Wat hierin ook belangrijk is: iedere gedachte laat een bepaald gevoel achter. Ga maar na, als je de in de file staat en je hebt geen tijd, wat voel je dan? Misschien irritatie, of boosheid. Als je in de ochtend voor de spiegel staat en je denkt dat je te dik bent, welk gevoel zit dan achter die gedachte? Misschien voel je je onzeker of voel je teleurstelling.

Maar weet je wat nu het goede nieuws is? En dit is helemaal geen Einstein-wijsheid. Je kunt je gedachten gewoon shapen!

Dat shapen vergt wel enige oefening, geloof in jezelf en volharding. Maarja, jij zou toch graag meer rust in je hoofd willen? Dat gaat niet vanzelf, je moet er wel wat voor doen.

Negatieve gedachten zijn vergelijkbaar met vet. Onze hersenen zijn een beetje te dik: te gevuld met negatieve gedachten. Zoals je weet wordt je helaas ook niet vanzelf slanker. Iets – wat dat dan ook is; eetpatronen, sportgewoonten- zul je moeten veranderen om slanker te worden. Als je hetzelfde blijft eten – of in dit geval dus denken – dan treedt er geen verandering op in je figuur – of in je hoofd.

MAAR HOE DOE JE DIT?… uitgelegd in Jip-en-Janneke taal

Ik ga jou dus in een aantal blogs stap voor stap uitleggen hoe je meer rust en controle in je gedachten kunt gaan ervaren. In ieder blog, waar vaak ook een filmpje bij hoort, bespreek ik een volgende stap. Aan het eind van de rit ervaar jij meer rust in je lijf en in je hoofd.

Wat leveren deze stappen jou op?

Na het volgen van alle stappen:

1. Heb je meer inzicht gekregen m.b.t jouw persoonlijke mindset.
2. Gaat door jouw nieuwe mindset jouw energie beter stromen.
3. Heb je jouw optimale ‘ik’ weer tot leven gebracht!

De stappen:

Ik wil rust! – Aflevering 1
Ik wil rust! – Aflevering 1
Ik wil rust! – Aflevering 1

Stap 1: houd je dagelijkse gedachten bij

De eerste stap is om je bewust te worden van je (dagelijkse) gedachten. Houd ze voortaan bij en stel jezelf regelmatig de volgende vragen:

  • Wat gaat er allemaal door je heen?
  • Lukt het je jouw gedachten te ordenen?
  • Hoeveel gedachten zijn positief en hoeveel zijn negatief? Hang hier eens een percentage aan.
  • Welk gevoel ligt er achter deze gedachten?

Probeer zelf een manier te bedenken om hiermee aan de slag te gaan. Met pen in een dagboek bijvoorbeeld, of met voice recording op je telefoon, met behulp van een collage of moodboard dat je zelf in elkaar knutselt, koppel er muzieknummers aan – kortom, kies jouw eigen manier die bij je past!

Hoe lang je dit doet, is aan jou. Begin bijvoorbeeld met 1 of 2 weken. Je merkt het vanzelf, als je anders naar je gedachten gaat kijken. Dan weet je dat je klaar bent voor de volgende stap.

Als je behoefte hebt aan meer uitleg dan is dat natuurlijk mogelijk! Dat kan in een persoonlijk gesprek maar ook via mail, bellen of Whatsapp. Schroom niet!

Genoten van dit artikel? Meld je aan en ontvang een bericht wanneer ik een nieuwe blog post!

Iedereen die zich aanmeldt voor mijn blogposts maakt kans op 50% korting voor de dynamische loopbaancourse-middag!
0