Ik wil rust! – Aflevering 2

krul_goud_150

Ik wil rust!

– Stap 2 –

Leestijd: 2 minuten

op weg naar

meer rust in je lijf en je hoofd

Ik wil rust! – Aflevering 2

Is het je gelukt de eerste stap te zetten? Sowieso is het natuurlijk helemaal TOP dat je aan de slag bent. Je bent goed bezig!

Door met stap 2: shape je gedachten van negatief naar positief

Als de eerste stap gelukt is dan ben je bewust van de hoeveelheid en het soort negatieve en positieve gedachten die zich in jouw hoofd afspelen en wat voor gevoel deze je geven.

In deze tweede stap ga je de negatieve gedachten die je hebt, veranderen in een positieve gedachte. Bijvoorbeeld als je denkt ‘Ik ben dik’. Deze riedel komt vooral bij vrouwen vaak voorbij en het is een eigenlijk een onzinnige gedachte omdat ie nergens toe leidt. Deze zinloze gedachte kun je veranderen in iets als: ‘Mijn billen zijn mooi, rond en lekker’. De eerste keer voelt deze ommekeer van je gedachten ongemakkelijk aan, zeker weten. Maar als je jezelf traint en je hersenen daarin gaat shapen/trainen dan zul je merken dat je steeds meer met deze positieve gedachte vertrouwd raakt. Hij voelt steeds beter aan.

Voorbeelden van negatieve gedachten (en hun positieve tegenhanger)

Ik ben te oud voor die baan > Inmiddels heb ik een bak met ervaring en ben ik een senior in mijn vakgebied.
Het gaat toch weer fout > Dit keer gaat het wel goed want ik kan dat gewoon!
Ze zullen wel denken dat ik raar ben > Ik kan niet denken voor de ander, dus weet ik niet wat zij denken tenzij ik het ze vraag. Tot die tijd laat ik die gedachten als een wolk aan mij voorbijgaan.
Ik ben zwak > ik weet inmiddels heel goed waar ik wel en niet goed in ben en wat mij een sterk persoon maakt.

Bekijk mijn film over stap 2:

Ook voor stap 2 geldt: oefening baart kunst! Bedenk voor elke negatieve gedachte die jij regelmatig hebt een positieve tegenhanger en ga ermee aan de slag. Ik spreek je binnenkort weer. Succes met stap 2!

Meer uitleg nodig? Geen probleem. Dat kan in een persoonlijk gesprek maar ook via mail, bellen of Whatsapp. Ik hoor graag van je!

Genoten van dit artikel? Meld je aan en ontvang een bericht wanneer ik een nieuwe blog post!

Iedereen die zich aanmeldt voor mijn blogposts maakt kans op 50% korting voor de dynamische loopbaancourse-middag!
0