Ik wil rust! Aflevering 3/deel 2

krul_goud_150

Ik wil rust!

– Stap 3, deel 2 –

Leestijd: 2 minuten

meer rust in je lijf en in je hoofd

Kom in actie

In dit tweede deel van stap 3 gaan we door met in actie komen.

We gaan verder met een ander aspect van de situatie die zich voordoet als ik een filmpje maak: ik stap uit mijn comfortzone. Tja, die comfortzone is wel zo makkelijk en geeft me natuurlijk een fijn gevoel. In mijn comfortzone voel ik me lekker, op mijn gemak. Als ik daar uit ga, geeft me dat in eerste instantie een gevoel van ongemak. En ik krijg weer negatieve gedachten.

Mijn gedachten willen dat ik de dingen doe waar ik goed en vertrouwd mee ben. Ze zeggen: ‘Dit is toch veel te eng’, ‘Wat hebben mensen hier  nou aan’, ‘Kan ik niet gewoon een artikel schrijven en alleen maar tekst gebruiken; dat is veel makkelijker’.

Kortom: de hele ratelmodus in mijn hoofd gaat weer af en zoekt allerlei redenen om maar lekker in mijn comfortzone te blijven zitten. Maar ik buig de negatieve gedachten om: ‘Ik ben op een missie’, ‘Ik wil mijn coachpraktijk opzetten, ik wil dat mensen mij leren kennen en social media is daar supergeschikt voor’. ‘Misschien is het allemaal nog niet zo flashy of breng ik mijn boodschap nog niet perfect, zit er nog te weinig waarde in, of pak ik het nog niet goed aan maar ik dóe het dus wel’. IK MAAK GEWOON DAT FILMPJE EN IK ZET HET GEWOON OP SOCIAL MEDIA. Doodeng, maar bekijk hier het resultaat:

Zoals eerder gezegd geeft mij dit in eerste instantie een ongemakkelijk gevoel. Later, wanneer ik het filmpje dan toch heb gepost, voel ik me eigenlijk dus best wel goed. Ik heb het gedaan. Dat geeft mij op dat moment een voldaan gevoel. En een voldaan gevoel is een fijn en prettig gevoel. En JUIST DAT GEVOEL, IS WAT IK WIL HEBBEN/VOELEN!

Jij bent weer aan de beurt

Net als de vorige keer, vraag ik je om je gedachten in kaart te brengen als je iets gaat doen wat je spannend of eng vindt, maar wat je wel graag wilt doen. Welke negatieve gedachten houden je tegen? Buig ze om en kom in actie!

En nog even: wat levert het volmaken van de stappen in deze blogreeks jou ook alweer op?

Na het kijken van de filmpjes en het volgen van alle stappen:

1. Heb je meer inzicht gekregen m.b.t jouw persoonlijke mindset.
2. Gaat door jouw nieuwe mindset jouw energie beter stromen.
3. Heb je jouw optimale ‘ik’ weer tot leven gebracht!

Wil je samen met mij wat dieper ingaan op 1 van de stappen? Dat doe ik natuurlijk graag! Dit kan in een persoonlijk gesprek maar ook via mail, bellen of Whatsapp.

Genoten van dit artikel? Meld je aan en ontvang een bericht wanneer ik een nieuwe blog post!

Iedereen die zich aanmeldt voor mijn blogposts maakt kans op 50% korting voor de dynamische loopbaancourse-middag!
0