krul_goud_150

The Inner Work

Leestijd: 2 minuten

Uitleg

the inner work

In ons hoofd speelt zich behoorlijk wat af. Het is daar maar een mega drukke bedoeling door alle gedachten die 24/7 daar doorheen denderen.

We hebben vaak moeite om hardnekkige gedachten die keer op keer terug blijven komen té serieus te nemen en er té veel naar te luisteren of te handelen. Niet altijd even handig want het levert je stress, onrust en geïrriteerdheid op. Daar willen we graag vanaf, toch?

Door The Inner Work leer je om meer van een afstand naar deze razende gedachtentrein te kijken. Je gaat weer lachen om jezelf, of eigenlijk ga je meer en meer beseffen dat je niet die gedachten bent maar dat je die gedachten hebt.

Dat scheelt al een stuk in je stress want je kan met je gedachten gaan spelen. Je leert dat ze er met een reden zijn, dat je ze altijd mag waarderen maar dat ook jij zelf de regie weer terug mag pakken. Jij bent de baas over jouw eigen hoofd, hoe fijn is dat!

Ter verduidelijking en lekker voor het trainen van je eigen verbeeldingskracht maak ik graag gebruik van de metafoor van een bus.

Bij je geboorte kreeg je een hele coole toffe grote bus cadeau waarvan werd verteld dat er in je leven vele passagiers mee zouden gaan rijden maar dat het jouw bus was en dat jij altijd moest zorgen dat je de bus zou blijven besturen. Dat was belangrijk voor jouw welzijn.

Je groeit op en er stappen heel wat passagiers in je bus. Die passagiers noemen we bij The Inner Work  jouw innerlijke delen. En die innerlijke delen zijn jouw gedachten.
Sommige van die innerlijke delen zijn een soort van zwaan-kleef aan geworden of hebben jouw stuur gekaapt en andere zijn naar achteren verbannen of nog erger naar je kofferbak.

Door te onderzoeken waar de disbalans ligt dus welke innerlijke delen voor onrust zorgen en welke voor rust zorgen, pak jij zelf de regie weer op.

Iedereen heeft velen innerlijke delen in zijn bus.
Voorbeelden van innerlijke delen zijn de Perfectionist, de Onzekere, de Piekeraar, de Criticus, de Vrolijke, de Verantwoordelijke enz.

Het kaartendeck The Inner Work is een tool waarmee je dit alles op een leuke manier kan onderzoeken.
Dit kan je zelf doen of samen met een coach.

Wil je misschien meer weten? Je kunt altijd langskomen voor een persoonlijk gesprek maar ik ben ook prima te bereiken via mail, telefoon of Whatsapp. Ik hoor heel graag van je!

0